رژیم غذایی مناسب برای كارمندان
همانگونه که تاکيد شد، توجه به سلامت جسمي کارمندان ميتواند سلامت فکري آنها را ايجاد و راندمان کار بالاتري را حاصل کند. بنابراين يک برنامه غذايي مناسب جهت استفاده کارمندان به شرح زير خواهد بود:
* از گوشت قرمز کم چرب درهفته حداکثر 2 تا 3 بار استفاده کنند.
* شير و ماست بخصوص در غذاي خانمها جمعا بين 2 تا 3 ليوان در روز مصرف شود. بايد دانست که هر ليوان شير معادل يک ليوان ماست و يا دو ليوان دوغ و يا حدوداً 45 گرم پنير است.
* ميوهها حدود دو تا چهار بار در روز مصرف شود. سالاد و سبزيجات زياد ميل شود.
اگر باز هم بيشتر بخواهيد بدانيد که چه خوراکهايي براي کارمندان مفيد است بايد اشاره کنيم نکات زير در سلامت تغذيهاي شما بسيار کمک کننده خواهد بود:
* سعي کنيد روزانه 6 الي 8 عدد خرما ميل کنيد. ولي به ياد داشته باشيد که بايد قندهاي ساده را حذف کنيد.
* سيب درختي حداقل يک عدد در روز بسيار مفيد است.
* سوياي بو داده و يا برشته شده را حداقل حدود 20 عدد در روز ميل کنيد؛ براي حافظه بسيار مفيد است.
* ماهي را به خاطر امگا 3 بالايي که دارد بخصوص ماهي قزلآلا هفتهاي 2 تا 3 بار ميل کنيد. سعي کنيد از ماهي هاي آبهاي آزاد مثل ماهيهاي جنوب بيشتر استفاده کنيد.
*پرتقال، موز، هويج خام، سبزيجات رنگي بخصوص کلم، گل کلم و کلم بروکلي را زياد ميل کنيد.
* خانمها سعي کنند که هفتهاي 2 عدد قرص آهن در وسط غذا ميل کنند و اگر دچار کمخونياند مصرف روزي يک عدد قرص آهن توصيه ميشود. بهتر است در اين زمينه از مشاوره متخصصان تغذيه بهره بگيريد.
* خانمها هفتهاي يک بار جگر و اسفناج را همراه ويتامين C ميل کنند. ويتامين C به راحتي با مصرف ليمو ترش و آب پرتقال طبيعي يا آب گوجه فرنگي تامين ميشود.
* پيادهروي روزانه حداقل نيم ساعت شما را در مقابل بسياري از بيماريها مصون نگه ميدارد.
دكتر سيد مرتضي صفوي، دانشيار دانشگاه علوم پزشكي اصفهان
منبع: دنياي تغذيه