رعایت چند نکته هنگام سرماخوردگی

?) خواب کافي؛ بررسي نشان داده، کمبود خواب، فرد را در برابر بيماري مستعد مي کند. به طور ميانگين، يک فرد بزرگسال به روزي ? تا ? ساعت، نوزاد ?? ساعت، نوپا ?? تا ?? ساعت و پيش دبستاني به ?? ساعت خواب نياز دارند.

?) ورزش؛ فعاليت جسمي گلبول هاي سفيد را که با بيماري مقابله مي کنند افزايش مي دهد.

?) رعايت نظافت؛ شستن دست را با صابون فراموش نکنيد. از آن جا که تحقيقات نشان داده صابون هاي معمولي در از بين بردن ميکروب ها موثر است و نيازي به استفاده از صابون ضدباکتري نيست. هر بار بين انگشتان، دور ناخن و پشت دست را به مدت ?? ثانيه بشوييد. بهداشت دست قبل و پس از هر وعده غذايي، هنگام بازگشت از بيرون، استفاده از دستشويي، دست زدن به حيوانات و تميز کردن بيني حتما رعايت شود. خارج از منزل از دستمال هاي مخصوص استفاده کنيد. در صورتي که يکي از اعضاي خانواده سرما خورده است اين نکات رعايت شود:

? مسواک فرد مذکور را از بقيه جدا نگه داريد. پس از دوره واگيري، مسواک فرد را با آب جوش بشوييد تا هر نوع جرم يا ويروس باقي مانده از بين برود.

? در فصل سرماخوردگي حوله هاي دستي را هر ? تا ? روز با آب جوش بشوييد.

? مصرف آب: با بالا بردن مصرف مايعات بافت هاي سيستم تنفسي مرطوب مي ماند و مانع تراکم ميکروب مي شود.

? تصفيه هوا: هر روز براي مدت کوتاهي يک يا ? پنجره را باز کنيد تا مواد آلوده کننده داخل خانه و جرم هاي ديگر خارج شوند.

?) دماي اتاق را پايين نگه داريد، خانه بيش از حد گرم هواي خشک ايجاد مي کند که محيط مناسبي براي رشد ويروس ها به حساب مي آيد. کاهش درجه حرارت به ميزان ? درجه و استفاده از مرطوب کننده براي حفظ رطوبت در فصل سرما در کاهش ابتلا به سرماخوردگي موثر است.

?) استراحت: روزي چند دقيقه از همه اعضاي خانواده بخواهيد با بستن چشم، تنفس عميق و با پرداختن به فکرهاي خوب استرس بدن را کاهش دهند. کاهش استرس يعني آمادگي کمتر به بيماري.

?) مصرف ميوه و سبزي: هويج، کيوي، کشمش، لوبيا سبز، پرتقال و توت فرنگي حاوي ويتامين مي باشند که در تقويت سيستم ايمني نقش دارد. سبزي هايي مانند کلم بروکلي، کلم و گل کلم منابع خوب بتاکاروتن محسوب مي شوند که از بدن در مقابل آسيب راديکال هاي آزاد محافظت مي کند، سعي کنيد روزي ? وعده ميوه و سبزي خام و يا کمي پخته مصرف کنيد. پخت بيش از حد سبزي باعث از بين رفتن خواص آن مي شود.

?) مصرف شيريني جات را به حداقل برسانيد. از آن جا که شکر محيط مناسبي براي عوامل بيماري زاست، مصرف مواد قندي را به خصوص هنگام سرماخوردگي به حداقل برسانيد.

?) مکمل ها: کارشناسان معتقدند که امروزه مواد مغذي کافي کودکان از طريق رژيم تامين نمي شود، بنابراين براي جبران آن و طبق دستور پزشک بايد مکمل هايي مانند مولتي ويتامين و مواد معدني در برنامه رژيم غذايي آن ها افزوده شود.