گل کلم مانند کلم بروکلي و کلم پيچ از خانواده گياهان (Crucifrous) ميباشد. گل کلم سري به هم پيوسته دارد که از گلچههاي کوچکي تشکيل شده و اندازه آن 15 سانتيمتر استاين گياه بر خلاف ساير گياهان خانواده (Crucifrous) که حاوي کلروفيل هستند بدليل دوري گلچههاي آن از تابش نور خورشيد بوسيله برگهايش، فاقد کلروفيل ميباشد.
فوايد گل کلم
گل کلم و ساير گياهان خانواده (Crucifrous) مانند بروکلي، کلم و کلم پيچ حاوي موادي هستند که از مبتلا شدن به سرطان جلوگيري مينمايد. اين مواد آنزيمهاي فعال کننده که عامل سرطان در بدن هستند را متوقف ميسازند.
مواد موجود در 100 گرم گل کلم
ويتامين C 54.93 ميلي گرم
ويتامين K 11.17 ميکروگرم
فولات 54.56 ميکروگرم
فيبر 3.35 گرم
ويتامين B6 0.21 ميلي گرم
تريپتوفان 0.03 گرم
امگا3 0.21 گرم
منگنز 0.17 ميلي گرم
ويتامين B5 0.63 ميلي گرم
پتاسيم 176.08 ميلي گرم
پروتئين 2.28 گرم
فسفر 36.68 ميلي گرم
ويتامين B2 0.05 ميلي گرم
منيزيم 11.16 ميلي گرم
ويتامين B3 0.51 ميلي گرم
دفع سموم توسط کبد
همانطور که ميدانيم گياهان (Crucifrous) حاوي گلوکز نيالات و تيوسنرات( glucosinolates and thiocyanates) ميباشند. اين مواد توانايي کبد را براي دفع مسموميت بالا مي برند.
اگر مولکولهاي سمي به سرعت توسط کليه از بين نروند، ميتوانند همه سلولها را از جمله DNA، تخريب نمايند. اين تخريب ميتواند باعث رشد غير قابل کنترل سلولها گردد.
مصرف گل کلم همراه با زردچوبه در سلامتي مردان موثر است.
سرطان پروستات دومين عامل مرگ از سرطان در مردان آمريکا ميباشد. هرساله 500000 مرد بر اثر سرطان پروستات ميميرند که اين آمار نسبت به هند که در رژيم غذايي خود از گياهان خانواده براسيکا و ادويهجات استفاده مينمايند، بيشتر است.
ترکيب گل کلم و زردچوبه بسيار خوشمزه و خوش طعم ميباشد. بهترين راه براي تهيه اين غذا به اين صورت است که ابتدا گل کلم را تکه، تکه ميکنيم و براي تقريباً 5 تا 10 دقيقه آن را نگه ميداريم. اين مرحله سبب توليد فنيل ايزوتيوسينات(phenethyl isothiocyanate) ميشود که به کاهش رشد سلولهاي سرطاني کمک مي کند. اين ماده زماني که گل کلم تکه شده باشد توليد ميشود اما با گرم کردن آن توليدش متوقف ميگردد. مقداري زرد چوبه به آن اضافه مينماييم و روي حرارت ملايم با اضافه نمودن کمي سبزيجات به مدت 5 دقيقه گرم مي کنيم وسپس همراه با کمي نمک، فلفل و روغن زيتون آن را خوش طعم تر نماييد.